NFL fans

Super Bowl är ett av världens största idrottsevent! Alla vill vara på plats, kändisar, politiker, gamla spelare och såklart alla ”vanliga dödliga” också. Dock är det extremt svårt att få tag på biljetter. När Nickes.Com sa att de hade biljetter blev jag så klart eld och lågor. SUPER BOWL liksom, det är en dröm jag haft länge att kunna se live! Så varför inte passa på nu?

Houston är en av USAs största städer och ligger i södra Texas. Hit kan du åka vare sig du gillar amerikansk fotboll, basket, baseboll eller you name it! Det mesta finns här. Varför inte passa på att uppleva lite av den gamla western? I Houston kan du lika gärna möta en kostymnisse som en cowboy på gatan. Här kan du även uppleva rymdäventyr på något av museerna i staden. Vem har inte hört ”Houston, we have a problem” i någon klassisk rymdrulle?

Arenan heter NRG Stadium och tar in nästan 72 000 personer Du kan följa den här länken: https://seatgeek.com/venues/nrg-stadium/seating-chart. Där kan du se inuti arenan och få en känsla av hur du ser från olika sektioner. Grymt bra verktyg då man kan söka på alla större arenor och se hur bra sittplats man har innan man köper biljetter.

Under själva Super Bowl ska du veta att det inte bara handlar om fotboll, det är lika mycket en show på alla sätt! Det hypas om matchen i flera dagar innan, så mitt tips skulle vara att åka till Houston ett par dagar innan för att uppleva hela atmosfären runt Super Bowl. Halvtidsunderhållningen har blivit något enormt viktigt. Kända artister bönar och ber om att få spela men bara de bästa får äran. Här är ett klipp från förra året: https://www.youtube.com/watch?v=c9cUytejf1k.

Nu till det viktigaste så klart: vilka kommer spela Super Bowl LI 2017? Till att börja med ska jag förklara vilka som ens kan mötas i Super Bowl. Som man ser på bilden så är det alltid vinnaren av AFC som möter vinnaren av NFC.

NFL picture

Från AFC tror jag att Pittsburgh Steelers kommer att gå till final även om jag vill höja ett varningens finger för både Cincinnati Bengals och Kansas City Chiefs!

Från NFC är det svårare tycker jag – här har du så enormt många bra och jämna lag så det är små marginaler som kommer att avgöra! Jag tror dock att det kommer att stå mellan tre lag: Minnesota Vikings, Green Bay Packers och Arizona Cardinals och där väljer jag att satsa på Cardinals. De har åkt ut snöpligt de senaste åren, men kan de få det att klicka så tror jag att de kan ta hem Super Bowl i år. Detta kan självklart revideras flera gånger under året och det är extremt svårt att ens försöka tippa en vinnare redan nu – men varför inte försöka? Skapliga bragging rights jag får om jag har rätt.

Om du är intresserad av amerikansk fotboll måste du försöka att någon gång under din livstid se en Super Bowl live! Är du inte det så ta chansen att följa med ändå för det är inte många arrangemang som slår högre än Super Bowl!!

Skrivet av Johan Niklasson
Ägare av Unikaevents

logo

NY Jets fans

Inledning

Vi som åker på denna resa är spelare och ledare från Örebro Black Knights. Vi är ett amerikanskt fotbollslag som spelar i Superserien samt Division 1 Dam.

Därav kommer intresset för NFL naturligt. På våra träningar diskuterar vi ofta hur de gör i NFL och hur stor skillnaden egentligen är mellan svenska Superserien och NFL. Självklart är skilladen enorm, men vi tyckte att det vore extremt intressant att se live hur spelare och ledare agerar under match.

Match

Vi ska alltså åka till New York för att se NY Jets – LA Rams. Man kan fråga sig varför vi valde just dessa lag då ingen av oss som åker håller på något av lagen! Men NY Jets är ett så klassiskt lag och MetLife Stadium är hemmaborg för både Jets och Giants. LA Rams är egentligen anledningen till att vi väljer just den matchen då de är ett ”nytt” lag i NFL – och även för att det är dem Hard Knocks (TV-serie) kommer att handla om denna säsongen!

New York är lättillgängligt då flygen dit både går direkt och håller ett lågt pris, och New York som stad känns som ett måste på vår bucket list.

New York

I New York kan man hålla sig sysselsatt 24/7 om man vill, och du kan läsa en miljon olika tips om vad du bör se och göra när du är där. Jag kommer dock att skriva ett inlägg efteråt där jag skriver var vi har varit och vad man kunde göra där. Mitt mål med resan är att organisera en resa som erbjuder en helhetsupplevelse som erbjuder bra sport, bra barer, bra mat, samt tailgaiting! Tailgating återkommer jag till senare i texten. Men i grund och botten vill vi försöka få en upplevelse av hur den amerikanska fotbollen uppfattas av personer boende i USA. Vi vill alltså försöka hitta den lokala baren för Jets fans och snacka lite skit med dom äkta fansen och vi vill försöka hitta bra sportaffärer där vi kan köpa utrustning att ta med oss hem. Jag kommer att rapportera om våra framsteg samt lägga in lite bilder.

Lagen

NY Jets bildades 1959 och hette från början Titans of New York, men de bytte namn redan 1963 då man även bytte ägare. Dom har vunnit Super Bowl en gång och sin division fyra gånger. Men på senare tid har det gått tyngre för det klassiska laget och senast de var i slutspel var 2010.  Det finns ett antal legendarer som spelat i Jets, till exempel Brett Favre och Don Maynard, men den mest välkände spelaren är ändå Joe Namath. Kommande säsong tippas Jets vara det lag som skulle kunna utmana Patriots om titeln. Men personligen tror jag att även om Brady är avstängd dom fyra första matcherna kommer Pats hålla ifrån relativt enkelt.

LA Rams är det laget som man naturligtvis är extremt nyfiken på. Kommer de få ett uppsving av att flytta tillbaka till Los Angeles eller kommer det bara bli pyttipanna av hela säsongen i och med flytt och ingen riktig hemmastadion? Rams har varit på dekis i mer än ett decenium och deras senaste slutspelsmatch spelades 2004!! Däremot tror många av Rams fans att Jared Goff (QB) kan vara Rams frälsare. Han blev vald som nummer ett av alla i draften 2016 och kommer garanterat vara en franschise-spelare för en lång tid framöver. Men jag tror inte han kan påverka så mycket redan första säsongen och det finns flera svagheter i laget som måste fixas innan man kan börja prata om ett nytt slutspel.

Tailgating

Om ni inte vet vad tailgaiting är så är ni inte ensamma. Detta är något som man gör på parkeringen innan en NFL-match. I grund och botten kan man säga att det är som en megastor grillfest. Folk ställer upp grillar på hela parkeringen och andra platser och festar och snackar om matchen redan flera timmar innan själva matchen börjar. Här har ni en länk där ni får se hur galet tailgating kan vara, klicka här! Som ni förstår vill vi självklart uppleva detta fenomen på nära håll!

Annan sport

Som ni förstår finns det mycket mer sport att se i New York men då vår tid där är begränsad hinner vi inte se allt. Något vi ska försöka se är NHL som även det är ett stort intresse för mig personligen. Det kan hända att vi kan se mer men det får vi se när vi väl är på plats.

Under resan…

…kommer jag ta en massa bilder, prata med en massa människor och självklart även skriva om vår resa och hur allt gick! Detta är något jag brinner för och vill ge fler chansen att uppleva. Så hör gärna av er om ni vill hänga på en av våra kommande resor eller om ni vill att jag organiserar något liknande åt er. Efter resan kommer jag skriva ihop en text om hur allting var, vart vi var och mer om själva upplevelsen av sportstaden New York. Så missa inte texten jag skriver efter vår resa som kommer att sammanfatta hela resan och upplevelsen.

Skrivet av Johan Niklasson, ägare av Unikaevents.

unikaevents

Precis som vanligt kommer ett par av NFL:s grundseriematcher att spelas i London i det som kallas NFL International series. Den här säsongen väntar totalt tre matcher under oktober i London och en nyhet den här säsongen är att en match kommer spelas på mäktiga Twickenham. De andra två spelas som vanligt på Wembley.

Vi på Nickes.Com har givetvis både biljetter samt kompletta resepaket till alla matcher i London. Kontakta oss på sales@nickes.com eller 036 14 14 43 så hjälper vi er mer än gärna.

Dessa matcher spelas i London den här säsongen:

Söndag 2 oktober:
Jacksonville Jaguars – Indianapolis Colts (Wembley)

Söndag 23 oktober:
Los Angeles Rams – New York Giants (Twickenham)

Söndag 30 oktober:
Cincinnati Bengals – Washington Redskins (Wembley)

Publikfest att vänta

När NFL kommer till London blir det alltid riktiga publikfester. Det har varit över 80 000 besökare på Wembley i 13 av de 14 senaste NFL-matcherna i London. Dels är det många fans från USA som reser till Europa för att följa sitt lag samtidigt som sporten fått ett kraftigt fäste i England samt sprider sig allt mer i resten av Europa.

Här nedanför kan ni se ett nyhetsinslag från The Guardian om just NFL:s framgångar i Storbritannien.

Vi har inte varit bortskämda med svenskar i NFL. ”Pike” Johnson blev den första svensken i NFL. Sedan dess har många passerat men de är inte tätt mellan dem. Senast vi hade en svensk i NFL var 2004 när Ola Krimrin gjorde ett par matcher för Washington Redskins.

Inför NFL-säsongen 2016-17 har två nya svenskar chansen att knipa en tröja i NFL. Sebastian Johansson är en guard från Värmland som gått collage på Marshall som nu skrivit under för San Diego Chargers. Sebastian Hedelin från Helsingborg har samtidigt skrivit under för legendariska Dallas Cowboys.

– Det hann gå kanske tre minuter och jag hann ställa mig upp för att gå ut i bilen och hämta en snus – då ringde telefonen. Det blev inte helt som jag hade tänkt mig, men det blev helt perfekt ändå. Nu har man blivit proffs helt plötsligt, säger Sebastian Johansson till TV4 efter beskedet.

Om de tar en tröja i lagen när säsongen sparkar igång i september är långt från säkert. Ingen av spelarna blev valda i draften utan skrev på son så kallade free agents. Lagen har sedan upp mot 90 spelare i sin trupp under training camp inför säsongen men knappt hälften av dem kommer finnas kvar när säsongen drar igång. Nu gäller det för Johansson och Hedelin att visa sig från sin bästa sida så kanske vi får se vår första svensk i NFL sedan 2004.

Spelschemat inför NFL-säsongen 2016-2017 är släppt och vi på NFLresor.se jobbar hårt inför den kommande säsongen. Vi erbjuder biljetter och kompletta resepaket till samtliga lag och matcher.

Säsongens första match spelas torsdag den 8 september när de regerande mästarna Denver Broncos tar emot Carolina Panthers. En repris på Super Bowl 50 med andra ord. En riktig höjdare!

Den första omgången kompletteras sedan med 13 matcher under söndagen den 11 september och två matcher måndag den 12:e. Här nedanför ser ni den första omgångens matcher:

Torsdag 8 september:
Broncos – Panthers

Söndag 11 september:
Falcons – Buccaneers
Titans – Vikings
Eagles – Browns
Jets – Bengals
Saints – Raiders
Chiefs – Chargers
Ravens – Bills
Texans – Bears
Jaguars – Packers
Seahawks – Dolphins
Cowboys – Giants
Colts – Lions
Cardinals – Patriots

Måndag 12:e september:
Redskins – Steelers
49ers – Rams

Boka dina biljetter eller se resten av spelschemat

Klicka här för att lämna en intresseanmälan, boka eller bara kolla igenom hela säsongens spelschema för NFL 2016-17.

Patriots, Seahawks och Panthers är favoriterna

De stora favoriterna inför NFL-säsongen 2016-17 är inte de regerande mästarna Denver Broncos som tappat sin quarterback Payton Manning som slutat spela. Istället är det New England Patriots, Seattle Seahawks samt förra säsongens finalister Carolina Panthers som pekas ut som de tre stora favoriterna av experterna.

New York som är det populäraste resemålet för våra resenärer och de två lagen som delar på arena där, Giants och Jets väntas båda bli mittenlag kommande säsong.

Wembley Stadium står återigen stå som värd för International Series 2016. Matcherna som kommer att spelas på Englands nationalarena är Colts – Jaguars och Bengals – Redskins. Nytt för 2016  är att även Twickenham Stadium kommer att arrangera en match. St.Louis Rams kommer att möta en motståndare från NFC East (ej klart i skrivande stund). Succén med matcher i London fortsätter alltså vilket är fantastiskt för NFL fans i Europa! Publikantalet var strax över 250.000 åskådare för dom tre matcherna som spelades 2015 på Wembley Stadium, helt otroligt! Ta chansen att se NFL i London!

Indianapolis Colts – Jacksonville Jaguars 2/10
St. Louis Rams – TBA 23/10
Cincinnati Bengals – Washington Redskins 30/10

Prisexempel:

Här ser du exempel på NFL resa till London. Vi skräddarsyr paket efter kundens önskemål så hos oss kan du bygga din egen resa!

Direktflyg från Arlanda/Landvetter/Kastrup till London T/R
Två nätter på 3*** hotell i dubbelrum i centrala London
Matchbiljetter till Colts – Jaguars eller Bengals – Redskins på Wembley
Pris per person från: 4995 SEK

* Vill du hellre se en NFL match i USA? Inga problem, klicka här för att se spelschema och kontakta oss för priser!

Vill du att vi gör jobbet åt dig och kollar flyg, hotell och biljetter? Det gör vi gärna!
Maila oss på sales@nickes.com eller ring oss på 036-141443 med dina önskemål så får du snabb och personlig service!

NFL-säsongen 2015-16 rullar vidare och vi tänkte passa på att belysa vilka datum som gäller under slutspelet om ni vill över för att se en match.

Wild Card round
9 & 10 januari 2016

Divisional Round:
16 & 17 januari 2016

Conference Championships
24 januari 2016

Super Bowl 50
7 februari 2016
Levi’s Stadium, Santa Clara, CA

Vi har även släppt en ny version av NFLresor.se som gör det betydligt enklare att hitta den resan som passar er. Sortera efter populära destinationer eller typ av destination ni är ute efter och vi visar vilka lag som passar er.

NFL London 2014

NFL återvänder till London under 2014 och givetvis erbjuder vi våra kunder både separata biljetter samt kompletta paketresor med hotell.

Följande matcher kommer spelas under 2014 i London på Wembley.

Oakland Raiders – Miami Dolphins
Söndag 28 september 2014

Atlanta Falcons – Detroit Lions
Söndag 26 oktober 2014

Dallas Cowboys – Jacksonville Jaguars
Söndag 9 november 2014
För att boka eller för mer information kan ni maila oss på info@nickes.com eller ringa 036 – 14 14 43

NFL biljetter New YorkNFL-säsongen har äntligen startat och nu väntar många spännande veckor med världens bästa liga. Söndagskvällarna är räddade med andra ord.

Men NFL är helt klart något som bör upplevas live. Allt från grillfesten utanför arenan innan matchen, till vrålen vid en touchdown. Amerikansk fotboll är helt enkelt bäst live.

Populärast är utan tvekan NFL-resorna och biljetterna till New York. Där finns två lag, New York Jets samt New York Giants spelar båda på MetLife Stadium.

Arenan ligger en bit utanför New York (i New Jersey) men man tar sig enkelt dit med hjälp av tåg som stannar precis framför arenan.

Missa inte chansen att uppleva NFL på plats den här säsongen, boka redan idag.

Vi närmar oss nu NFL säsongen 2013 – 2014 och vi har givetvis hela spelschemat inlagt i vår resegenerator.

Länk: Här hittar ni spelschemat och kan boka NFL-biljetter för säsongen 2013-14

Den första veckan spelas enligt följande.

Denver Broncos – Baltimore Ravens 2013-09-05 18:30 Denver Invesco Field
Chicago Bears – Cincinnati Bengals 2013-09-08 12:00 Chicago Soldier Field  
New Orleans Saints – Atlanta Falcons 2013-09-08 12:00 New Orleans Louisiana Superdome  
Buffalo Bills – New England Patriots 2013-09-08 13:00 Orchard Park Ralph Wilson Stadium  
Carolina Panthers – Seattle Seahawks 2013-09-08 13:00 Charlotte Bank of America Stadium  
Pittsburgh Steelers – Tennessee Titans 2013-09-08 13:00 Pittsburgh Heinze Field  
Cleveland Browns – Miami Dolphins 2013-09-08 13:00 Cleveland Cleveland Browns Stadium  
New York Jets – Tampa Bay Buccaneers 2013-09-08 13:00 New York Giants Stadium  
Jacksonville Jaguars – Kansas City Chiefs 2013-09-08 13:00 Jacksonville Jacksonville Municipal Stadium  
Indianapolis Colts – Oakland Raiders 2013-09-08 13:00 Indianapolis Lucas Oil Stadium  
Detroit Lions – Minnesota Vikings 2013-09-08 13:00 Detroit Ford Field  
San Francisco 49ers – Green Bay Packers 2013-09-08 13:25 San Francisco Monster Park  
St. Louis Rams – Arizona Cardinals 2013-09-08 15:25 St. Louis Edward Jones Dome  
Dallas Cowboys – New York Giants 2013-09-08 19:30 Dallas Texas Stadium  
Washington Redskins – Philadelphia Eagles 2013-09-09 19:00 Washington FedEx Field  
San Diego Chargers – Houston Texans 2013-09-09 19:15 San Diego Qualcomm Stadium  
New England Patriots – New York Jets 2013-09-12 20:25 Foxborough Gillette Stadium