Från Behrn Arena till MetLife Stadium

NY Jets fans

Inledning

Vi som åker på denna resa är spelare och ledare från Örebro Black Knights. Vi är ett amerikanskt fotbollslag som spelar i Superserien samt Division 1 Dam.

Därav kommer intresset för NFL naturligt. På våra träningar diskuterar vi ofta hur de gör i NFL och hur stor skillnaden egentligen är mellan svenska Superserien och NFL. Självklart är skilladen enorm, men vi tyckte att det vore extremt intressant att se live hur spelare och ledare agerar under match.

Match

Vi ska alltså åka till New York för att se NY Jets – LA Rams. Man kan fråga sig varför vi valde just dessa lag då ingen av oss som åker håller på något av lagen! Men NY Jets är ett så klassiskt lag och MetLife Stadium är hemmaborg för både Jets och Giants. LA Rams är egentligen anledningen till att vi väljer just den matchen då de är ett ”nytt” lag i NFL – och även för att det är dem Hard Knocks (TV-serie) kommer att handla om denna säsongen!

New York är lättillgängligt då flygen dit både går direkt och håller ett lågt pris, och New York som stad känns som ett måste på vår bucket list.

New York

I New York kan man hålla sig sysselsatt 24/7 om man vill, och du kan läsa en miljon olika tips om vad du bör se och göra när du är där. Jag kommer dock att skriva ett inlägg efteråt där jag skriver var vi har varit och vad man kunde göra där. Mitt mål med resan är att organisera en resa som erbjuder en helhetsupplevelse som erbjuder bra sport, bra barer, bra mat, samt tailgaiting! Tailgating återkommer jag till senare i texten. Men i grund och botten vill vi försöka få en upplevelse av hur den amerikanska fotbollen uppfattas av personer boende i USA. Vi vill alltså försöka hitta den lokala baren för Jets fans och snacka lite skit med dom äkta fansen och vi vill försöka hitta bra sportaffärer där vi kan köpa utrustning att ta med oss hem. Jag kommer att rapportera om våra framsteg samt lägga in lite bilder.

Lagen

NY Jets bildades 1959 och hette från början Titans of New York, men de bytte namn redan 1963 då man även bytte ägare. Dom har vunnit Super Bowl en gång och sin division fyra gånger. Men på senare tid har det gått tyngre för det klassiska laget och senast de var i slutspel var 2010.  Det finns ett antal legendarer som spelat i Jets, till exempel Brett Favre och Don Maynard, men den mest välkände spelaren är ändå Joe Namath. Kommande säsong tippas Jets vara det lag som skulle kunna utmana Patriots om titeln. Men personligen tror jag att även om Brady är avstängd dom fyra första matcherna kommer Pats hålla ifrån relativt enkelt.

LA Rams är det laget som man naturligtvis är extremt nyfiken på. Kommer de få ett uppsving av att flytta tillbaka till Los Angeles eller kommer det bara bli pyttipanna av hela säsongen i och med flytt och ingen riktig hemmastadion? Rams har varit på dekis i mer än ett decenium och deras senaste slutspelsmatch spelades 2004!! Däremot tror många av Rams fans att Jared Goff (QB) kan vara Rams frälsare. Han blev vald som nummer ett av alla i draften 2016 och kommer garanterat vara en franschise-spelare för en lång tid framöver. Men jag tror inte han kan påverka så mycket redan första säsongen och det finns flera svagheter i laget som måste fixas innan man kan börja prata om ett nytt slutspel.

Tailgating

Om ni inte vet vad tailgaiting är så är ni inte ensamma. Detta är något som man gör på parkeringen innan en NFL-match. I grund och botten kan man säga att det är som en megastor grillfest. Folk ställer upp grillar på hela parkeringen och andra platser och festar och snackar om matchen redan flera timmar innan själva matchen börjar. Här har ni en länk där ni får se hur galet tailgating kan vara, klicka här! Som ni förstår vill vi självklart uppleva detta fenomen på nära håll!

Annan sport

Som ni förstår finns det mycket mer sport att se i New York men då vår tid där är begränsad hinner vi inte se allt. Något vi ska försöka se är NHL som även det är ett stort intresse för mig personligen. Det kan hända att vi kan se mer men det får vi se när vi väl är på plats.

Under resan…

…kommer jag ta en massa bilder, prata med en massa människor och självklart även skriva om vår resa och hur allt gick! Detta är något jag brinner för och vill ge fler chansen att uppleva. Så hör gärna av er om ni vill hänga på en av våra kommande resor eller om ni vill att jag organiserar något liknande åt er. Efter resan kommer jag skriva ihop en text om hur allting var, vart vi var och mer om själva upplevelsen av sportstaden New York. Så missa inte texten jag skriver efter vår resa som kommer att sammanfatta hela resan och upplevelsen.

Skrivet av Johan Niklasson, ägare av Unikaevents.

unikaevents